Daca ai putea merge in viitor, cu cel putin 5 ani, sigur te-ai uita la acest articol, nu l-ai citi.

Video marketing a fost ales in unanimitate ca fiind una dintre cele mai importante parti ale marketingului, care se afla intr-o continua dezvoltare.

DE CE?

Arta vizuala a unei povestiri nu este o senzatie de peste noapte, ci un rezultat al stiintei prin care noi retinem informatia, prin care rata de utilizare a mobilului creste din ce in ce mai mult, iar inovatia in domeniul social media se dezvolta semnificativ. Creierul uman proceseaza imaginile de 60 de ori mai repede decat textele. 90% dintre informatiile transmise catre creier sunt vizuale.

1.8 milioane de cuvinte.

Conform studiului facut de Dr. James McQuivey de la Forrester Research, 1.8 milioane de cuvinte reprezinta valoarea unui minut dintr-un film.

Tu ai timpul si energia necesara de a scrie 1.8 milioane de cuvinte? Acesta este echivalentul a 3,600 de pagini web tipice. Daca scrii o medie de o pagina web intr-o ora, ti-ar lua 150 de zile de scris pentru a atinge impactul pe care il are un minut dintr-un video.

Studii stiintifice si rezultatele cercetarilor?

web

100%

100% din timpul pe care vizitatorii il petrec pe pagini web, este alocat acelor pagini care au clipuri video.

cart

85%

85% dintre cllientii care au vizionat un clip video cu produsul, vor cumpara acel produs.

man

52%

52% dintre consumatori spun ca vizionarea clipurilor video cu produse ii face sa fie mult mai increzatori atunci cand iau decizia de a cumpara un produs.

win

94%

94% dintre vizualizari sunt alocate clipurilor video si nu informatiilor bazat pe text, acestea fiind totodata distribuite de 12 ori mai mult decat textele.

yt

100
milioane

100 de milioane de utilizatori Youtube trec la o actiune sociala in fiecare saptamana.

Ce sa faci daca nu ai buget pentru difuzarea unei reclame la TV?

Canalele online. In zilele noastre canalele online au un efect mult mai mare decat televizorul. Cand vine vorba despre atingerea potentialului, clipurile video sunt inegalabile. Youtube are peste un miliard de vizitatori in fiecare luna – depasind orice alt canal, mai putin Facebook.

 

Youtube

Ultimul raport Google arata ca, de cele mai multe ori, reclamele de pe Youtube genereaza un randament al investitiilor mult mai mare fata de reclamele TV. Compania a facut o meta-analiza a 56 de studii de caz realizate de branduri din 6 tipuri de industrii diferite, din 8 tari din Europa, intre 2013 si 2016, plus propriul sau studiu. Google a concluzionat ca, la nivelul de cheltuieli curente, “77% din studii arata ca Youtube ofera o rentabilitate a investitiei mult mai mare fata de televiziune.” De asemenea, compania Nielsen a efectuat un studiu din care reiese ca: Publicitatea pe Youtube este mult mai eficienta pentru business-urile locale decat publicitatea TV.

 

Facebook

In anul 2015 Facebook a anuntat ca audienta video s-a dublat de la 4 miliarde la 8 miliarde de vizualizari pe zi, intr-o perioada de numai 7 luni. Reclamele video sunt cele mai bune produse folosite pe Facebook: 50% dintre cei care au dat click pe o reclama video, au vizionat-o cel putin timp de 30 de secunde, iar butonul de auto-play a dus chiar la angajamente suplimentare.

 

Your Web

Videourile online elimina decalajul dintre afacerile online si off-line, precum si cresterea ratelor de conversie pentru o gama larga de industrii – in special site-urile de e-commerce. Probabilitatea de conversie este mult mai mare in cazul utilizatorilor online care au vazut un film despre un produs, fata de utilizatorii care au vizualizat pur si simplu un anunt. Cei care vizualizeaza un produs vor distribui videoul si altora. Ei vor petrece mai mult timp pe site-ul tau si vor interactiona mult mai mult cu brand-ul. In comparatie cu orice campanie de social media, orice exercitiu SEO, videoul este fara indoiala, unul dintre cele mai bune instrumente din acest kit .

Este compania sau brand-ul tau potrivit pentru publicitatea video?

Anul 2015 a inregistrat o crestere incredibila in utilizarea de continut video de catre marketeri, atat pe pietele B2C, cat si B2B. Iar videoul nu mai este doar un instrument pentru constientizarea brandului. Marketerii de top din lume folosesc acum clipurile video pentru a creste ratele de conversie globale.

BUSINESS 2 CONSUMER

Nu mai este nimic de spus despre puterea pe care o au clipurile video pentru B2C. Rezultatele vorbesc de la sine. Dar, este videoul posibil si pentru afacerile mici? Absolut. Costurile de producție au scăzut semnificativ în ultimii ani. Cere o cotatie video HandsomeWolf aici.

BUSINESS 2 BUSINESS

In cazul in care crezi ca afacerea ta B2B nu este potrivita pentru video, sa vedem aceste cifre. Conform Forbes Insight, 59% dintre directorii seniori ar urmari mai degraba un video decat sa citeasca un text. Aproximativ 65% dintre cei care vad un video, dau click pentru a vizita site-ul de vanzari, 50% cauta mai multe informatii si 45% spun ca au contactat un furnizor dupa ce au vazut un anunt video online. Aproximativ 50% dintre cei care au vizualizat un video marketing online au continuat sa faca achizitii pentru afacerea lor. Cele mai frecvente tipuri de clipuri video folosite de marketerii B2B sunt cele care contin produse, precum si testimoniale ale clientilor.

Va multumim ca ati citit acest articol. Stim este un articol lung. Un videoclip ar comunica toate aceste informatii foarte usor, in mai putin de

stopwatch